в додатку
Кухня В’єтнаму вражає різноманіттям — тут налічується понад 500 традиційних страв! В’єтнамці полюбляють морепродукти, використовують величезну кількість спецій та приправ, їдять багато овочів та, звісно ж, не відмовляються від рису. Про ці та інші традиції в’єтнамської кухні — далі в нашій статті.
В’єтнамська кухня славиться гармонією п’яти основних смаків: солодкого, кислого, солоного, гіркого та гострого. Цей баланс досягається завдяки використанню натуральних інгредієнтів: лайму, риби, цукру, перцю чилі та соєвого соусу.
Смажити в’єтнамці полюбляють на жирі, а не на олії. А овочі, трави та зелень – незамінні компоненти будь-якої страви. Особливо популярні кінза, м’ята, лимонна трава та базилік. Свіжість продуктів є ключовою характеристикою, адже в’єтнамці вірять, що це гарантує не лише смак, але й користь для здоров’я.
Рис у В’єтнамі – це більше, ніж просто гарнір. З нього готують основні страви, супи, закуски та навіть десерти. Наприклад, рисова локшина є основою багатьох відомих страв, таких як суп фо.
Приготування страв зазвичай виконується шляхом швидкого обсмажування, варіння чи на пару. Це дозволяє зберегти максимум корисних речовин та мінімізувати використання жирів. Саме тому, в’єтнамська кухня вважається збалансованою та корисною для здоров’я.
Вдосталь свіжих овочів, фруктів та морепродуктів — завдяки сприятливому клімату, у В’єтнамі є справжнісіньке різноманіття продуктів для приготування страв. Рис – це основа в’єтнамської кулінарії. Його використовують для приготування як основних страв, так і десертів.
Також для страв використовуються:
В’єтнамська кухня унікальна завдяки багатству інгредієнтів і простоті приготування. Вона побудована на свіжості, балансі смаків та здорових продуктах. Завдяки цьому кожна страва несе не лише смакову насолоду, а й частинку в’єтнамської культури.
Справжнісінька візитівка В’єтнаму! Страву готують з куркою або яловичиною, рисовою локшиною та свіжою зеленню. Унікальний смак досягається завдяки спеціям (аніс, кориця та імбир). Ця страва є сніданком номер один для мільйонів в’єтнамців.
В’єтнамські спрінг-роли, або нем, бувають смаженими та несмаженими. Вони готуються з рисового паперу, в який загортають начинку з овочів, креветок, м’яса або тофу. Страва подається зі спеціальним соусом із рибного соусу, часнику та лайму.
Ця страва – спадщина французької колоніальної епохи. Бан мi – це сендвіч, який готують із хрусткого багета, наповнюється начинкою, зокрема паштетом, м’ясом, маринованими овочами, свіжими травами та соусами.
Ця страва – ідеальний варіант для обіду. Бунча складається зі смажених свинячих котлеток, рисової локшини, свіжої зелені та соусу на основі рибного соусу.
Національна кухня В’єтнаму також багата на різноманітні напої. Найкращі традиційні страви доповнює в’єтнамська кава. Це особливий напій, який варять із сильно обсмажених зерен. Його зазвичай подають зі згущеним молоком та льодом. Цей напій має насичений смак та чудово бадьорить.
Також у В’єтнамі полюбляють:
Тепер ви знаєте, що є основою в’єтнамської кухні, та які страви треба обов’язково скуштувати! З турботою про вас, команда Pronto.