в додатку
Щоб зробити смачні та гарні роли вдома, важливо опанувати техніку правильного згортання. Тож про те, як крутити суші, вам просто зараз розкажуть сушисти Pronto!
Щоб скрутити роли гарно та правильно, перш за все варто підготувати рис та начинку. Рис для суші слід охолодити до кімнатної температури, а начинка має бути нарізана тоненькими смужками.
Також вам знадобиться макісу — бамбукова циновка для скручування ролів. Для зручності та щоб рис не прилипав, зверху накрийте циновку харчовою плівкою.
Після цього покладіть лист норі на циновку гладкою стороною вниз. Вологими руками розподіліть рис рівномірно по всьому листу, залишаючи 1-2 см з одного боку вільними, щоб рол краще “склеївся” при згортанні.
Начинку слід покласти ближче до середини листа норі.
А тепер — можна закручувати ідеальні суші та роли. Підніміть край циновки з боку, де починається рис, і почніть обережно згортати рол, притискаючи його, щоб він був щільним. Коли дійдете до кінця, злегка зволожте вільний край норі водою, щоб він добре склеївся.
Пам’ятайте про те, що правильно нарізати суші перед подачею теж важливо. Гострим ножем, змоченим водою, наріжте рол на 6-8 шматочків. Щоб уникнути прилипання рису, продовжуйте змочувати ніж після кожного розрізу.
Якщо у вас немає бамбукової циновки, ви всеодно можете приготувати суші. Наприклад, взявши замість коврика чистий кухонний рушник або щільну тканину. Їх можна використовувати так само як і циновку. Проте будьте готовими до того, що результат буде менш ідеальним.
Якщо підходящої тканини у вас немає, можна згорнути рол руками. Покладіть норі з рисом на рівну поверхню, викладіть начинку та почніть обережно згортати рол. Важливо робити це поступово і притискати роли рівномірно, щоб вони не розпалися. Проте цей спосіб потребує неабиякого професіоналізму й навичок.
А якщо ви любите японські суші і роли, проте не хочете готувати їх, замовляйте доставку Pronto! Приготуємо для вас смачні та ароматні страви, привеземо за потрібною адресою.