in the application
Попри те, що піца – це популярна й доволі демократична страва, існують певні правила її подачі та споживання. Звичайно ж, у колі друзів чи вдома перед телевізором дотримуватися їх не обов’язково. Але якщо ви хочете почуватися більш впевнено в ресторані, команда Pronto розкаже, як правильно їсти піцу. Спойлер: нічого складного тут немає, тож впорається кожен!
Гарна новина – використання столових приборів необов’язкове, хоча є винятки!
Традиційно, піцу в Італії подають не розрізаною. Отже, ви самостійно маєте подрібнити її на менші шматочки для зручності споживання. Саме тут і приходять на допомогу ніж та виделка.
Італійці акуратно розділяють цілу піцу на менші шматочки, та їдять її повільно, з насолодою. Бортики від піци зазвичай залишають на тарілці: вони їм смакують значно менше, ніж начинка.
А от в Америці страву їдять, не користуючись столовими приборами. Шматочок піци беруть руками та з апетитом поїдають, насолоджуючись не менше, ніж італійці.
Тому загальна відповідь така: їсти піцу за етикетом в Італії прийнято ножем та виделкою, але у США та низці інших країн полюбляють їсти руками. А ми ж радимо орієнтуватися на особливості закладу, в якому ви цю страву замовили. Якщо це – елегантний італійський ресторан, все ж краще скористатися приборами. А в кафе та фаст-фудах можна зручно їсти страву руками, і помилкою це не буде.
В кафе та ресторанах піцу обов’язково подають гарячою, щойно з печі. Важливо, щоб сир добре розплавився. При цьому страва може бути порізаною на однакові за розміром порційні шматочки або бути цілісною. Останнім способом подаються страви діаметром до 30 см, розраховані на 1 гостя.
Щоб ви могли зручно покласти піцу на тарілку, офіціант принесе спеціальну лопатку.
Також в Італії та італійських ресторанах у світі до піци окремо приносять спеції, оливкову олію з пряними травами. Це – додатки, які мають зробити страву ще смачнішою.
Тепер ви знаєте, як їсти піцу правильно. Та головне – насолоджуйтеся кожним шматочком! Адже піца, одна з найпопулярніших страв у світі, створена саме для того, щоб дарувати насолоду від неповторного смаку. Тут спосіб споживання, наявність столових приборів та інші умовності стають не такими вже й важливими.
Команда Pronto бажає вам смачного!