Суші та роли закохують з першого шматочка! А по-справжньому особливою ця страва стає тоді, коли вдається зробити її самостійно. Тож сьогодні сушисти Pronto розкажуть вам, як готувати суші — смачні та ситні — в домашніх умовах.
Як приготувати суші: інгредієнти та рецепт
Щоб приготувати рис для суші, вам знадобляться:
- 2 склянки японського короткозернистого рису.
- 2,5 склянки води.
- 2 ст.л. рисового оцту.
- 1 ст.л. цукру.
- 1/2 ч.л. солі..
Для начинки оберіть компоненти за бажанням:
- Свіжа риба (лосось, тунець або інші)
- Авокадо.
- Огірок.
- Крабові палички.
- Крем-сир (наприклад, Філадельфія).
- Ікра тобіко.
Додатково, захопіть:
- Норі (водорості для ролів) — 4-6 аркушів.
- Соєвий соус, васабі, маринований імбир — для подачі.
І звичайно ж, не обійтися без таких помічників, як:
- Циновка для згортання ролів.
- Гострий ніж.
- Ложка для перемішування рису.
Як готувати смачні суші: покрокова інструкція
Крок 1: Приготування рису для ролів
- Промийте рис під проточною водою, поки вона не стане прозорою. Це допомагає позбутися зайвого крохмалю.
- Зваріть рис — залийте 2,5 склянками води й доведіть до кипіння. Після закипання зменште вогонь до мінімуму та варіть під кришкою 15 хвилин. Потім вимкніть вогонь і дайте рису настоятися ще 10 хвилин під кришкою.
- Заправка для рису. У невеликій каструльці змішайте рисовий оцет, цукор і сіль, підігрійте, доки цукор і сіль не розчиняться. Не доводьте до кипіння.
- Остудіть рис. Перекладіть гарячий рис у велику миску і полийте його заправкою. Обережно перемішайте дерев’яною або пластиковою ложкою, щоб рівномірно розподілити заправку. Дайте рису повністю охолонути до кімнатної температури.
Крок 2: Підготуйте начинку
- Наріжте рибу на тонкі смужки або невеликі кубики.
- Огірок та авокадо наріжте на тонкі смужки, приблизно 1 см завширшки.
Крок: 3 Формування ролів
Як закручувати суші:
- Підготуйте циновку — застеліть її харчовою плівкою, щоб рис не прилипав до килимка.
- Покладіть лист норі гладкою стороною вниз на циновку.
- Візьміть жменю рису та рівномірно розподіліть його по аркушу норі, залишаючи 1-2 см з одного боку вільними.
- Ближче до середини аркуша викладіть рибу, авокадо, огірок або інші інгредієнти за смаком.
- Підніміть край циновки та почніть згортати рол, обережно натискаючи, щоб він був щільним. Продовжуйте згортати, допомагаючи собі циновкою, поки рол не буде повністю сформований.
- Гострим ножем слід розрізати рол на 6-8 частин. Щоб рол не злипався, змочуйте ніж у воді.
Крок 4. Подача
Викладіть готову страву на тарілку. Подайте разом з соєвим соусом, васабі та маринованим імбиром.
Ось і все, готово! Тепер ви знаєте, як робити японські суші. А команда Pronto бажає вам смачного.