Pronto Pizza
Faster and more convenient
in the application
Download

Як приготувати ідеальні суші: секрети від Pronto

Як крутити суші

Суші та роли закохують з першого шматочка! А по-справжньому особливою ця страва стає тоді, коли вдається зробити її самостійно. Тож сьогодні сушисти Pronto розкажуть вам, як готувати суші — смачні та ситні — в домашніх умовах.

Як приготувати суші: інгредієнти та рецепт

Щоб приготувати рис для суші, вам знадобляться:

  • 2 склянки японського короткозернистого рису.
  • 2,5 склянки води.
  • 2 ст.л. рисового оцту.
  • 1 ст.л. цукру.
  • 1/2 ч.л. солі..

Для начинки оберіть компоненти за бажанням:

  • Свіжа риба (лосось, тунець або інші)
  • Авокадо.
  • Огірок.
  • Крабові палички.
  • Крем-сир (наприклад, Філадельфія).
  • Ікра тобіко.

Додатково, захопіть:

  1. Норі (водорості для ролів) — 4-6 аркушів.
  2. Соєвий соус, васабі, маринований імбир — для подачі.

І звичайно ж, не обійтися без таких помічників, як:

  • Циновка для згортання ролів.
  • Гострий ніж.
  • Ложка для перемішування рису.

Як готувати смачні суші: покрокова інструкція

Крок 1: Приготування рису для ролів

  1. Промийте рис під проточною водою, поки вона не стане прозорою. Це допомагає позбутися зайвого крохмалю.
  2. Зваріть рис — залийте 2,5 склянками води й доведіть до кипіння. Після закипання зменште вогонь до мінімуму та варіть під кришкою 15 хвилин. Потім вимкніть вогонь і дайте рису настоятися ще 10 хвилин під кришкою.
  3. Заправка для рису. У невеликій каструльці змішайте рисовий оцет, цукор і сіль, підігрійте, доки цукор і сіль не розчиняться. Не доводьте до кипіння.
  4. Остудіть рис. Перекладіть гарячий рис у велику миску і полийте його заправкою. Обережно перемішайте дерев’яною або пластиковою ложкою, щоб рівномірно розподілити заправку. Дайте рису повністю охолонути до кімнатної температури.

Крок 2: Підготуйте начинку

  1. Наріжте рибу на тонкі смужки або невеликі кубики.
  2. Огірок та авокадо наріжте на тонкі смужки, приблизно 1 см завширшки.

Крок: 3 Формування ролів

Як закручувати суші:

  1. Підготуйте циновку — застеліть її харчовою плівкою, щоб рис не прилипав до килимка.
  2. Покладіть лист норі гладкою стороною вниз на циновку.
  3. Візьміть жменю рису та рівномірно розподіліть його по аркушу норі, залишаючи 1-2 см з одного боку вільними.
  4. Ближче до середини аркуша викладіть рибу, авокадо, огірок або інші інгредієнти за смаком.
  5. Підніміть край циновки та почніть згортати рол, обережно натискаючи, щоб він був щільним. Продовжуйте згортати, допомагаючи собі циновкою, поки рол не буде повністю сформований.
  6. Гострим ножем слід розрізати рол на 6-8 частин. Щоб рол не злипався, змочуйте ніж у воді.

Крок 4. Подача

Викладіть готову страву на тарілку. Подайте разом з соєвим соусом, васабі та маринованим імбиром.

Ось і все, готово! Тепер ви знаєте, як робити японські суші. А команда Pronto бажає вам смачного.

successfully added to your cart
go to cart