Pronto Pizza
Faster and more convenient
in the application
Download

Як приготувати піцу: смачний рецепт від Pronto

Як приготувати піцу

Домашня піца — це страва, яка об’єднує за столом усю родину. Так приємно зібратися разом, приготувати італійську страву, а потім з апетитом її з’їсти, розповідаючи веселі історії або дивлячись улюблений фільм. Але як приготувати справді смачну піцу? Піцайоло Pronto вже готові поділитися із вами своїми хитрощами.

Пропонуємо вашій увазі рецепт піци “Пепероні” на дріжджовому тонкому тісті. Адже саме вона є однією з найулюбленіших у всьому світі.

Інгредієнти для приготування піци

Щоб зробити тісто для піци, вам знадобляться:

  • борошно вищого ґатунку;
  • сухі дріжджі;
  • цукор та сіль;
  • чашка теплої води;
    оливкова олія.

А щоб приготувати соус, візьміть:

  • томатну пасту;
  • часник;
  • сушений базилік;
  • цукор, сіль, та перець.

Для начинки “Пепероні” вам знадобляться:

  • ковбаса пепероні, нарізана тонкими кружечками;
  • моцарела та пармезан;
  • сушений орегано;
  • перець чилі, якщо бажаєте зробити страву пікантною.

І, звичайно ж, не обійтися без натхнення та гарного настрою: це особливий секрет піцайоло Pronto!

Як зробити піцу: покроковий рецепт

Крок 1: Готуємо тісто для піци

Рецепт тіста для піци — дуже простий. Для приготування тіста змішайте 2,5 чашки борошна, 1 чайну ложку сухих дріжджів, 1 чайну ложку солі, 1 чайну ложку цукру. Потім додайте чашку теплої води та дві столові ложки оливкової олії.

Ретельно замішайте тісто — воно має бути еластичним, пружним та однорідним.

Після замішування миску з тістом накрийте чистим рушником та залиште на 1 годину: воно має піднятися та подвоїтися в розмірі.

*також ви можете використовувати готове тісто для піци, але буде не настільки смачно.

Крок 2: Робимо соус

Після тіста настав час робити соус. У глибокій посудині змішайте томатну пасту, часник, базилік та цукор. Замість томатної пасти також можна використовувати свіжі товчені томати. Орієнтовно знадобиться 200 г томатної пасти, 1 чайна ложка цукру, 2 зубчики часнику, 1 чайна ложка орегано. Сіль і цукор додавайте за смаком.

Суміш з отриманих інгредієнтів покладіть на вогонь та доведіть до кипіння. Потім зменште вогонь, та готуйте ще 15 хвилин, періодично помішуючи.

Крок 3: Приготування начинки та запікання

Коли тісто піднялося, розкачайте його до бажаної товщини. Будьте обережні, оскільки дуже тонке тісто може рватися.

Посипте деко борошном та викладіть на нього тісто. Зверху — рівномірно намажте соусом та викладіть начинку — ковбасу пепероні, перець чилі (за бажанням), моцарелу та пармезан (попередньо натерті). За бажанням, до начинки можна додати гриби чи інші компоненти на ваш вибір.

Розігріте духовку до 220 градусів та помістіть туди домашню піцу на 15-20 хвилин.

Крок 5: Смакуйте із задоволенням

Ось і все — страва готова до подачі на ваш стіл! Зачекайте 5 хвилин, поки смачна домашня піца трошки охолоне, та ласуйте із задоволенням.

Тепер ви знаєте, як готувати піцу вдома, на власній кухні. Використовуйте наші рецепти приготування італійської страви, й насолоджуйтеся неповторним смаком.

А якщо сьогодні хочеться піти простішим шляхом — команда Pronto готова приготувати та привезти страви за вашою адресою! Бажаємо смачного!

successfully added to your cart
go to cart