Pronto Pizza
Faster and more convenient
in the application
Download

Як приготувати суші вдома: покроковий рецепт від Pronto

Якщо ви шукаєте перевірені рецепти приготування суші вдома, команда Pronto вже підготувала їх для вас. Найпопулярніший варіант – це суші Філадельфія. Ніжна текстура, гармонійне поєднання лосося та вершкового сиру – ну як тут встояти! Тож дізнайтеся, як приготувати ідеальні домашні роли, просто зараз.

Як приготувати домашні суші Філадельфія

Роли “Філадельфія” – це справжня класика японської кухні. Ці роли поєднують такі компоненти, як свіжа риба, авокадо, огірок та вершковий сир. Рол Філадельфія смакує як в класичному холодному вигляді, так і запеченим. Проте сьогодні ми розглянемо саме класичний рецепт ролів.

Інгредієнти для ролів

Ідеальні суші починаються з добірних складників. Вам знадобляться:

  • 200 г спеціального рису для суші (найкраще використовувати круглий рис);
  • 300 мл води;
  • 2 ст. л. рисового оцту;
  • 1 ч. л. цукру;
  • 1 ч. л. солі;
  • 200 г слабосоленого філе лосося;
  • 100 г вершкового сиру (“Філадельфія”);
  • 1 огірок;
  • 1 авокадо;
  • листи норі (2-3 шт.);
  • соєвий соус, маринований імбир та васабі для подачі.

Покроковий рецепт суші Філадельфія

Отже, що приготувати роли в домашніх умовах:

  1. Зваріть рис. Це основа будь-яких суші. Слід промити 200 г рису під холодною водою до тих пір, поки вода не стане прозорою. Залийте рис 300 мл води та варіть на середньому вогні. Після закипання, зменште вогонь до мінімуму, накрийте кришкою і варіть 10 хвилин. Дайте рису настоятися ще 10 хвилин, не знімаючи кришку.
  2. Підготуйте заправку для рису. Змішайте рисовий оцет (2 ст. л.), цукор (1 ч. л.), та 1 ч. л. солі. Перемішайте цю суміш. Залиште рис остигати до кімнатної температури.
  3. Підготовка начинки. Наріжте огірок тонкими смужками, а авокадо – скибочками. Лосось наріжте тонкими пластинами.
  4. Формування ролів. Розкладіть на бамбуковий килимок лист норі (гладкою стороною вниз). Намочіть руки водою і викладіть тонкий шар рису на норі, залишивши один край вільним для зручного склеювання ролу.
  5. Начинка. У центрі розкладіть смужки огірка, авокадо та крем-сир. Потім, за допомогою бамбукового килимка, акуратно скрутіть рол, притискаючи його для збереження форми.
  6. Лосось зверху. Готовий рол покрийте тонкими скибочками лосося, злегка притиснувши їх до рису.
  7. Нарізання ролів. Змочіть ніж водою та наріжте рол на однакові шматочки. Кожен шматочок повинен нарізаємо приблизно 2 см завширшки.

Для посипки суші та ролів можна використовувати кунжут. А подавати страву слід з соєвим соусом, васабі та імбиром.

Як приготувати суші вдома: рекомендації від команди Pronto

Для того, щоб ваші суші були справді смачними, важливими є:

  • Вибір риби. Якість риби є надзвичайно важливою для приготування суші. Завжди використовуйте філе лосося високої якості або іншу свіжу рибу.
  • Правильний рис. Не використовуйте звичайний рис для суші – він не має потрібної липкості. Обов’язково вибирайте спеціальний сорт рису
  • Кількість начинки. Не перебільшуйте з кількістю начинки. Важливо зберігати баланс між рисом та начинкою, щоб кожен елемент страви був відчутний.
  • Бамбуковий килимок. Використовуйте бамбуковий килимок для зручного скручування ролів. Це допоможе зберегти їх рівномірну форму і щільність.
  • Тонке нарізання. Для ідеальних шматочків нарізайте лосось і начинку дуже тонкими пластинами, щоб усі інгредієнти гармонійно поєднувалися між собою.

Бажаємо смачного!

successfully added to your cart
go to cart