Якщо ви шукаєте перевірені рецепти приготування суші вдома, команда Pronto вже підготувала їх для вас. Найпопулярніший варіант – це суші Філадельфія. Ніжна текстура, гармонійне поєднання лосося та вершкового сиру – ну як тут встояти! Тож дізнайтеся, як приготувати ідеальні домашні роли, просто зараз.
Як приготувати домашні суші Філадельфія
Роли “Філадельфія” – це справжня класика японської кухні. Ці роли поєднують такі компоненти, як свіжа риба, авокадо, огірок та вершковий сир. Рол Філадельфія смакує як в класичному холодному вигляді, так і запеченим. Проте сьогодні ми розглянемо саме класичний рецепт ролів.
Інгредієнти для ролів
Ідеальні суші починаються з добірних складників. Вам знадобляться:
- 200 г спеціального рису для суші (найкраще використовувати круглий рис);
- 300 мл води;
- 2 ст. л. рисового оцту;
- 1 ч. л. цукру;
- 1 ч. л. солі;
- 200 г слабосоленого філе лосося;
- 100 г вершкового сиру (“Філадельфія”);
- 1 огірок;
- 1 авокадо;
- листи норі (2-3 шт.);
- соєвий соус, маринований імбир та васабі для подачі.
Покроковий рецепт суші Філадельфія
Отже, що приготувати роли в домашніх умовах:
- Зваріть рис. Це основа будь-яких суші. Слід промити 200 г рису під холодною водою до тих пір, поки вода не стане прозорою. Залийте рис 300 мл води та варіть на середньому вогні. Після закипання, зменште вогонь до мінімуму, накрийте кришкою і варіть 10 хвилин. Дайте рису настоятися ще 10 хвилин, не знімаючи кришку.
- Підготуйте заправку для рису. Змішайте рисовий оцет (2 ст. л.), цукор (1 ч. л.), та 1 ч. л. солі. Перемішайте цю суміш. Залиште рис остигати до кімнатної температури.
- Підготовка начинки. Наріжте огірок тонкими смужками, а авокадо – скибочками. Лосось наріжте тонкими пластинами.
- Формування ролів. Розкладіть на бамбуковий килимок лист норі (гладкою стороною вниз). Намочіть руки водою і викладіть тонкий шар рису на норі, залишивши один край вільним для зручного склеювання ролу.
- Начинка. У центрі розкладіть смужки огірка, авокадо та крем-сир. Потім, за допомогою бамбукового килимка, акуратно скрутіть рол, притискаючи його для збереження форми.
- Лосось зверху. Готовий рол покрийте тонкими скибочками лосося, злегка притиснувши їх до рису.
- Нарізання ролів. Змочіть ніж водою та наріжте рол на однакові шматочки. Кожен шматочок повинен нарізаємо приблизно 2 см завширшки.
Для посипки суші та ролів можна використовувати кунжут. А подавати страву слід з соєвим соусом, васабі та імбиром.
Як приготувати суші вдома: рекомендації від команди Pronto
Для того, щоб ваші суші були справді смачними, важливими є:
- Вибір риби. Якість риби є надзвичайно важливою для приготування суші. Завжди використовуйте філе лосося високої якості або іншу свіжу рибу.
- Правильний рис. Не використовуйте звичайний рис для суші – він не має потрібної липкості. Обов’язково вибирайте спеціальний сорт рису
- Кількість начинки. Не перебільшуйте з кількістю начинки. Важливо зберігати баланс між рисом та начинкою, щоб кожен елемент страви був відчутний.
- Бамбуковий килимок. Використовуйте бамбуковий килимок для зручного скручування ролів. Це допоможе зберегти їх рівномірну форму і щільність.
- Тонке нарізання. Для ідеальних шматочків нарізайте лосось і начинку дуже тонкими пластинами, щоб усі інгредієнти гармонійно поєднувалися між собою.
Бажаємо смачного!