Піца – це більше, ніж просто страва. Це – справжнє мистецтво. Якщо ви бажаєте приготувати піцу вдома, розпочати слід саме з тіста. Про те, як зробити тонке тісто на піцу (як в піцерії!) ми розповімо вам просто зараз. Підготували для вас покрокову інструкцію.
Дріжджове тісто для піци
Дріжджове тісто для піци – пухке, повітряне та хрустке, воно має неповторну текстуру та смак.
Інгредієнти для дріжджового тіста для піци
- 500 г пшеничного борошна;
- 300 мл теплої води;
- 7 г сухих дріжджів (або 25 г свіжих);
- 2 ст. л. оливкової олії;
- 1 ч. л. цукру;
- 1 ч. л. солі.
Покроковий рецепт тіста для піци, як в піцерії
Як замісити тісто на піцу:
- У невеликій мисці змішайте теплу воду, цукор та дріжджі. Дайте їм постояти приблизно 10 хвилин, доки на поверхні не з’являться бульбашки. Це свідчить про те, що дріжджі почали діяти.
- У велику миску просійте борошно, щоб воно стало більш легким та насиченим киснем. Після цього додаємо сіль та добре перемішуємо.
- Додайте активовані дріжджі в миску з борошном, влийте оливкову олію та починайте замішувати тісто. Якщо воно починає липнути до рук, додайте трохи більше борошна.
- Продовжуйте місити тісто на столі приблизно 10 хвилин, поки воно не стане гладким та еластичним.
Після цього дайте тісту відпочити. Його слід покласти в миску, накрити рушником та залишити в теплому місці на 1-1,5 години. Тісто має збільшитися в об’ємі вдвічі. Ось і все: домашнє тісто для піци як у піцерії готове!
Класичний рецепт тіста без дріжджів
Якщо у вас немає часу чекати, поки підніметься дріжджове тісто, або ж ви надаєте перевагу тоншому та більш хрусткому варіанту піци, тоді вам ідеально підійде бездріжджове тісто. Воно готується швидко, а результат вас приємно здивує.
Інгредієнти для бездріжджового тіста
- 400 г пшеничного борошна;
- 200 мл води;
- оливкова олія (3 ст. л.);
- 1 ч. л. солі;
- 1 ч. л. розпушувача.
Як приготувати бездріжджове тісто
Приготування бездріжджового тіста — доволі просте:
- Змішайте сухі інгредієнти. У великій мисці з’єднайте борошно, розпушувач і сіль.
- Додайте рідину. Влийте воду та оливкову олію і починайте замішувати тісто ложкою або руками.
- Вимішуйте тісто. Викладіть тісто на стіл і вимішуйте його протягом 5-7 хвилин, поки воно не стане м’яким і еластичним.
- Формуйте основу. Тісто готове до використання одразу після замішування. Розкатайте його в тонкий пласт та викладайте улюблену начинку.
- Випікайте. Піца на такому тісті випікається швидко – близько 10-12 хвилин у добре розігрітій духовці при температурі 220-250 градусів.
Тепер, коли ви знаєте два чудових рецепти, час творити на кухні!
З турботою про вас, команда Pronto!